به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله سید محمد سعیدی در دیدار حجتالاسلام سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و جمعی از مدیران و اعضای هیئتعلمی این دانشگاه که صبح امروز در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، با اشاره به اینکه در آستانه شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) قرار داریم، ابراز داشت: حضرت زهرا (س) در تمام ابعاد و مراحل زندگی در کسوت یک بانو عامل به قران و در واقع قرآن مجسم بودند.
وی با اشاره به ایام درگذشت علامه طباطبایی ابراز داشت: علامه طباطبایی مانند بسیاری از بزرگانی دینی ما همچون ملاصدرا پس از غور در علوم دینی به قران رسید و تمام همت و تلاش خود را برای قران به کار گرفت.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه قران برای انسانهای باتقوا مایه هدایت است، گفت: علامه طباطبایی تقوای بالایی داشتند و پس از فراگیری علوم دینی و ورود به فهم و تفسیر قرآن کریم خود را دز این مسیر ذبح کرد.
وی تصریح کرد: آموزش قرآن جز با برداشتن گام اول که تقوا است امکان ندارد؛ بنابراین در دانشگاهها و رشتههای قرآنی باید روی تقوا بسیار کار شود و حداقل این است که تقوای دانشجویان حفظ شود.
آیتالله سعیدی با بیان اینکه در برنامهریزی تحصیلی باید اولویتهای ما بر اساس زمان تغییر کند، افزود: باید ببینیم که قرآن برای امروز ما چه پیامی دارد و چه سبکی را پیشنهاد میدهد؛ زیرا شناخت زمان اهمیت زیادی دارد و دانشجویان علوم و معارف قرآنی باید زمانشناس باشند.
وی مقاومت را از شاخصههای اصلی امروز ما دانست و گفت: مقاومت مبانی و شیوههای قرآنی دارد و امروز باید این مبانی و شیوهها در آموزشها و پژوهشهای قرآنی بیشتر موردتوجه قرار گیرد.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت تصریح کرد: وقتی به ترتیب نزول آیات قران کریم نگاه کنیم میبینیم که نزول آیات هم بر اساس شرایط و اولویتهای زمان بوده و حتی آهنگ آیات نیز در هر زمانی متفاوت است؛ بنابراین ما نیز باید حتماً کارهای قرآنی خود را باتوجهبه نیازهای روز اولویتسنجی کنیم.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلاموالمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان اینکه این دانشگاه تنها دانشگاه علوم قرآنی کشور و تنها دانشگاه وقفی کشور است افزود: این دانشگاه ۱۸ دانشکده با ۹۰ هیئتعلمی در سراسر کشور دارد و نزدیک به ۵ هزار دانشجو در گرایشهای مختلف علوم قرآنی مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه فضای دانشگاه علوم و معارف قرآنی فضای مذهبی و متفاوت با سایر دانشگاههای کشور است گفت: همه خانمهای محصل در این دانشگاه چادری هستند و هیچ کلاس مختلطی در این دانشگاه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: باتوجهبه استقبال بالای طلاب برای تحصیل در این دانشگاه با موافقت وزارت علوم آزمون اختصاصی برای طلاب برگزار میشود و امسال حدود ۳۰۰ نفر از طلاب حوزه علمیه در این دانشگاه پذیرش شدند.
وی افزود: این دانشگاه ۷ مجله علمیپژوهشی دارد که هر کدام به یکی از رشتههای قرآنی اختصاص دارد.
انتهای پیام
نظر شما